Van Online Naaicursussen naar Naaipatronen maken

Anderhalf jaar voor corona toesloeg had ik het idee om een site op te zetten met online naaicursussen. Want ik miste dat zelf heel erg toen ik begon met kleding maken. In het Engels en Spaans was er genoeg te vinden, maar in het Nederlands niet (inmiddels wel 😉).

Ik besloot het idee te polsen bij m’n vriendin Samantha. Samantha (eigenaresse van Naaistudio 6) leerde me ooit hoe je de omschrijvingen in naaipatroonboekjes kon ontcijferen, en hoe je de ingewikkelde dingen in elkaar zet. Ze leerde me ‘hoe het hoort’, en hoe je het anders kunt doen.

Ze was voor mij de ideale persoon daarvoor: rustig, positief, open, en veel kennis en kunde. Ze neemt tijd voor haar cursisten en laat iedereen in zijn/haar waarde en laat iedereen zelf kiezen wat je maakt. En dat merk je: haar lessen zitten altijd vol en ze hanteert een wachtlijst. Maar ik kan je vertellen: het is het waard om op de wachtlijst te gaan staan ;-).

Andere prioriteiten (corona enzo)

Het leek haar ook leuk, maar ze had dat jaar nog geen tijd. Ik had geen zin om het helemaal alleen te doen. En dus wachtte ik.

En toen kwam corona langs en waren we alletwee met andere dingen bezig.

Tegen het einde van laatste lockdown hadden we dan eindelijk een afspraak om het er weer over te hebben: een website met Nederlandstalige online naaicursussen. Zodat je vanaf elke plek, op elke moment dat je wilt, naailessen kunt volgen over kleding maken.

Maar in mijn achterhoofd speelde ondertussen al een lange tijd het idee van naaipatronen maken. En het leek me zo ontzettend leuk om dat met haar samen te kunnen doen en delen.

Switchen naar naaipatronen maken?

Voorzichtig vertelde ik haar tussendoor dat het me leuk leek om zelfgemaakte naaipatronen te gaan verkopen. En dat ik al jaren een aantal passende domeinnamen in bezit had.

Ze was meteen, net als ik, laaiend enthousiast. De ideeën bubbelden en bruisten. Het was super gezellig en inspirerend. We hebben het eigenlijk nog weinig over online cursussen gehad die dag.

We besloten dat we er alletwee over na zouden denken wat we leuker vonden:

  • Online Naaicursussen maken, of:
  • Naaipatronen maken.

De keuze was makkelijk

Die avond bleven de ideeën stromen – bij zowel mij als bij Samantha. De dag erna waren we er beiden al uit: naaipatronen maken! Dit gaf zoveel meer energie dan ons eerste idee 🌞.

We gingen alle twee direct apart aan de slag met onze ideeën en elke week hebben we contact met elkaar over de voortgang van al het uitzoekwerk en waar we tegenaan lopen. Zo doen we het toch samen maar ieder in z’n eigen tempo en in z’n eigen stijl.

Dus daar gaan we!

Naaipatronen maken. Niet meer alleen voor mezelf, maar in meerdere maten.

Omdat het leuk is.

We hebben alle kennis en kunde in huis. En dat wat we nog niet weten: dat zoeken we dan wel uit als het op ons pad komt. De passie, het enthousiasme, en de wil: check, check, check.

Een bruisende poel van ideeën over de mogelijkheden: dubbel check. Tijd voor actie!

Volg je hart!

Chantal.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *