Update week 6 -patroonselectie

Wow wat ging de tijd! Twee dagen kon ik deze week besteden aan patronen. Deze week zat ik er ook even helemaal doorheen wat betreft de verplichte reutemeteut.. Dat is het nadeel van als je zo klein start: je houdt je ook met de niet-patroon dingen bezig.

Ik ben blij dat ik bij hou waar ik mee bezig ben geweest want het werkt. Ik kan lekker ‘in het nu’ bezig zijn zonder stress. Als ik nu terug kijk wat ik in 2 dagen toch heb gedaan dan voelt t helemaal goed.

Nieuwsbrief tool was er voor de 2e keer mee gestopt

Ik kwam er deze week achter dat de nieuwsbrief tool die ik op de site gebruik, er zonder overleg mee was gestopt. Mensen kregen geen mailtje om de inschrijving te bevestigen. En dus was ik tijd kwijt om dat te fixen. Met succes gelukkig. En gelukkig kon ik de mailtjes opnieuw laten sturen met 1 druk op de knop.

Maar vervelend is het wel als je je inschrijft en je ontvangt pas een week later de mail om te bevestigen…

Mocht je dus niets hebben ontvangen… dat klopt ;-).

Verplichte reutemeteut

Al dat gedoe met verplichtingen vanuit de overheid en de belastingdienst. Ik vind het gewoon niet leuk: je moet teveel in je hoofd gaan zitten, en daardoor ben je automatisch te weinig in de stilte van het nu. Nou vind ik het dan ook weer belangrijk dat het goed gedaan wordt. Dus dat gaf stress deze week. Want ik was met dingen bezig die ik niet leuk vind en het kostte me veel tijd.

Gelukkig sprong Martijn bij. Hij zag dat het zo drukte op m’n stemming en dat ik er even doorheen zat. En hij bood aan om dat stuk over te pakken. Ik hoef alleen de dingen op een papiertje te zetten waar ik van begin te zuchten als ik er aan denk dat het geregeld moet worden. Dat heb ik dus meteen maar gedaan 😎.

Een berg prachtige stoffen dankzij Oscar

De week begon heel onverwachts met een plotseling bezoek aan Leiden met Samantha om stoffen op te halen. We mochten stofjes komen uitzoeken van een overleden naaister. Het was werkelijk ongelovelijk hoeveel stofjes die mevrouw had verzameld! En allemaal van goede kwaliteit. Een walhalla :-).

Toen we terug waren hebben we een hele berg netjes uitgestald in de Naaistudio zodat cursisten stofjes konden uitzoeken.

Ik ben daarna nog een hele avond bezig geweest om alle stofjes die ik had meegenomen, te sorteren. En ik heb de dag erna nog 3 andere mensen blij gemaakt met stoffen die ik zelf niet ga dragen.

Ongelofelijk lief van Oscar (de zoon) dat hij Samantha had benaderd om stoffen te komen uitzoeken. En ongelofelijk lief van Samantha dat ik mee mocht 🙂.

Prachtig dat er op deze manier ontzettend veel mensen blij worden met de verzameling van 1 naaister.

Chantal

Capsule garderobe & patroonselectie

Mijn kledingkast heeft een beetje een crisis op het moment. Hoewel ik aardig wat (zelfgemaakte) kleding heb, zijn er maar een klein aantal kledingstukken die ik vaak en met plezier draag. En op de een of andere manier zit ik sinds m’n gewicht wat is gaan schommelen met een chronisch broeken tekort.

Ik heb deze week gekeken welke kledingstukken ik zelf vind passen in ‘mijn’ capsule garderobe. Mocht je niet weten wat een capsule garderobe is: het is een kleine basis collectie waarvan de verschillende kledingstukken goed met elkaar te combineren zijn.

Ik wil graag dat er groepen van patronen komen die bij elkaar passen. Zodat je ze kunt mixen en matchen. Zodat je er echt wat aan hebt en lang plezier kunt hebben van je naaisels. De basisdingen eerst zodat je een zelfgenaaide capsule garderobe kunt opbouwen.

Verder heb ik een keuze gemaakt van de eerste patronen die ik gereed ga maken om online te zetten. De lente is er inmiddels, en de zomer komt er al weer snel aan, dus de winterkleding patronen die ik had, laat ik even voor wat het is. En de patronen waarbij ik geen foto’s had gemaakt tijdens het maken, die zet ik waarschijnlijk ook nog even in de wacht.

Engels of Nederlands (of beide)?

Ik zat de laatste weken een beetje in de knoei: ga ik de patronen alleen in het Nederlands doen? Of ook in het Engels?

Nou schrijf ik al sinds m’n 10e in het Engels in m’n dagboek. Geen idee eigenlijk waarom. Het is makkelijker op de een of andere manier. Ik lees ook altijd boeken in het Engels en niet in het Nederlands.

Je begrijpt misschien al dat de gedachte om alleen Nederlandstalige patronen online te zetten een beetje wringt. Ik ga ze in de toekomst dus ook in het Engels aanbieden. De domeinnaam voor de Engelstalige versie heb ik deze week alvast geregistreerd. Als ik later dan zover ben, dan kan ik de Engelstalige tak daar opzetten zonder de Nederlandse tak in de weg te zitten.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *