Update week 4 & 5

De afgelopen 2 weken waren hectisch: werkzaamheden aan de schuipui en de achterdeur. Een paar uitjes en vrije dagen. Een paar dagen ontzettend moe en grieperig. Kortom: niet zo heel veel gedaan.

Stoffen gekocht

Wel naar de Stoffenspektakel geweest in Vijfhuizen :-). De stofjes die ik zocht, heb ik helaas niet kunnen vinden. Maar wel een aantal andere leuke stofjes voor T-shirts en voor een mooie jurk.

Checklist patrooninformatie

Ik heb een checklist gemaakt van welke informatie er allemaal op de website moet komen per patroon zodat ik straks niet steeds hoef na te denken of ik niets vergeten ben.

Maatsysteem keuze

Het maatsysteem was ik al vrij snel uit. De standaard maten die door de meeste kledingbedrijven wordt gebruikt. Maar dan niet alleen voor rechte lichamen, maar ook voor curvy lichamen.

Qua lichaamslengte heb ik uitgezocht naar wat de meest voorkomende lengtes zijn tegenwoordig in verschillende landen. Die blijkt echt veel korter te zijn (ook in Nederland!!!) dan wat vaak gebruikt wordt bij naaipatroon tijdschriften.

Voor mijn eigen lichaam zorgt dat er al jaren voor dat ik na de eerste pasbeurt altijd minimaal 10cm van elk patroondeel moet halen. Zonde van de stof eigenlijk: te klein om er nog wat mee te doen. Nou snap ik dat dat niet bij iedereen zo is natuurlijk ;-).

Ik zal binnenkort de maattabel op de site plaatsen.

Patroonsysteem

Qua patroonteken systeem hou ik voornamelijk Danckaerts aan. Met op sommige punten wat aanpassingen.

Verplichte reutemeut

Verder ben ik bezig geweest met reutemeteut als Privacy Policies, Betaalsystemen, Webshop systemen, Algemene voorwaarden, cookie regelingen. Nog niet af dus daar moet ik nog mee verder.

Allemaal dingen die niets met het kleding maken zelf te maken hebben, maar die wel nodig zijn om naaipatronen te kunnen verkopen.

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *