Update Week 2 – veel onverwachte tussenkomst

Alweer een week voorbij – wat lijkt de tijd snel te gaan de afgelopen weken! Vorige week had ik de eerste basis stapjes gezet voor de start van Leuke Naaipatronen.

Deze week waren er veel onverwachte bezoekjes. Gezellig en leuk, en soms ook handig (de schuifpui gaat niet meer open sinds ie geschilderd is), en soms compleet uit de comfortzone (ik moest op de film).

Vorige week heb ik besloten om de voortgang op de site bij te houden onder de tag ‘wekelijkse update‘.

Niet om mezelf te verantwoorden. Maar meer omdat ik zo in het moment leef (wat ik heerlijk vind!), dat ik soms niet besef wat ik allemaal gedaan heb.

En dan kan ik soms als mens het gevoel hebben dat ik weinig vooruit ben gekomen met een project. Waardoor bij mij uitstelgedrag kan ontstaan.

Ik weet het: klinkt tegenstrijdig. Juist nog minder gaan doen als je t gevoel hebt weinig vooruit te zijn gekomen. Maar de moed kan me dan in de schoenen zakken, weet ik uit ervaring.

Uit het verleden weet ik dat als ik het opschrijf, en later terug lees, dat dat gevoel van weinig vooruit komen meteen verdwijnt. Het is dan een continue ‘Oh ja, dat had ik ook gedaan, das waar ook!’. Het houdt voor mij uitstelgedrag buiten de deur.

Ja, je kan het privé houden. Maar ik zet het gewoon hier neer. Mocht iemand ooit zelf naaipatronen willen gaan verkopen, dan kan die persoon lezen waar je allemaal tegenaan kunt lopen.

Update week 1 geplaatst

Update van week 1 had ik al gemaakt maar was ik vergeten te plaatsen… Dus dat heb ik alsnog gedaan.

Stofstempels gemaakt

Daar vertel ik later meer over 😃. Hartstikke leuk. Door de linosnede cursus raakte ik weer helemaal geinspireerd om stofjes te bedrukken.

Wekelijkse meeting met Samantha

Elke week zit ik even samen met Samantha – face to face, of via telefoon/video. We delen alles waar we tegenaan lopen met elkaar, en ook onze inspiratie. Klinkt nuttig, maar is vooral ook heel gezellig en inspirerend. Het grappige is dat als de een met iets vast loopt, dat de ander er vaak de oplossing voor weet. Super handig.

De website lag er even uit

Na een update deed de website het niet meer. Gelukkig was het niet moeilijk op te lossen. Het is iets wat wel vaker voorkomt bij WordPress. Omdat ik dit probleem al zo vaak ben tegen gekomen toen ik nog aan websites werkte was het gelukkig een makkie. Het leverde wel veel irritatie op 😁.

Nieuwsbrief optie

Er zijn zoveel nieuwsbrief opties tegenwoordig. Vroeger ging ik altijd standaard voor MailChimp. Deze keer heb ik eens voor MailPoet gekozen. Die integreert straks goed met de webshop – schijnt het. We gaan het zien. Het heeft me wel heel wat uurtjes gekost om uit te zoeken welke opties welke voordelen hadden. Het leek net even of ik weer m’n oude baan had..

Een nieuwsbrieflijst is in ieder geval handig om te hebben: dan ben je minder afhankelijk van social media kanalen. Als dat er eens uitligt, of je komt er niet in, of facebook/instagram blokkeert je account bijvoorbeeld omdat je een naaipatroon voor ondergoed plaatst met foto’s: dan heb je altijd nog je nieuwsbrief om te communiceren met andere creatievelingen.

Ik ben niet van plan om tig nieuwsbrieven per week te gaan versturen. Dat vind ik zelf namelijk super irritant. Dus af en toe en verzameling van blogjes, als er een nieuw patroon is, of als er natuurlijk aanbiedingen zijn.

Contact pagina

Ik heb een contact pagina aangemaakt op de site. De contact pagina hoort eigenlijk altijd op een website te staan – vind ik.

Sitemap aangemeld

Tis allemaal niet heel spannend maar het moet wel gebeuren: de website aanmelden bij Google en Bing. Dat heb ik dus gedaan. Het helpt enorm in het begin om de site geindexeerd te krijgen bij deze zoekmachines.

Er zijn nog andere opties, maar ik focus me eigenlijk altijd voornamelijk op die twee omdat ze het meeste verkeer opleveren voor websites.

Bestaande papieren patronen digitaliseren

Alle patronen die ik in de voorgaande jaren maakte waren op papier. Daar heb je niet zo veel aan als je ze wilt verkopen.

Zelfs al verkoop je papieren patronen: het is wel zo fijn dat het er gewoon netjes uitziet en dat je ze naar de drukker kunt sturen.

Het digitaliseren heeft nog een ander voordeel: je kunt het veel makkelijker omzetten in andere maten, en testen hoe het valt in andere maten. Zo zie je veel sneller of je nog aanpassingen moet maken voor de andere maten.

Ik wil graag een blogje maken over de verschillende patroon software pakketten die ik heb bekeken, en welke ik uiteindelijk heb uitgekozen om mee te werken.

Nieuwe collectie patroon ideeën

Het allermakkelijkst is het om m’n eerder gemaakte patronen te digitaliseren. Maar ik blijf graag geinspireerd en doe graag veel verschillende dingen op een dag. Op een natuurlijke manier, zonder ‘moetjes’.

Ik had vorige week ineens zoveel ideeën voor nieuwe patronen, dat ik ze allemaal ben gaan verzamelen. Ik heb heel wat ideetjes neergekrabbeld.

Nou ja, en als je daar eenmaal mee begint…. Dan rol je van de ene inspiratie naar de andere. Ik heb hier veel tijd aan besteed vorige week.

Vind ik niet erg:

Liever teveel inspiratie dan geen inspiratie!

😁

Al m’n ideeën staan nog steeds overal verspreid. Ben ik niet aan toegekomen. Misschien deze week. Alhoewel ik me wel begin af te vragen of het uberhaupt zin heeft om daar tijd in te steken.

Ideetjes die ik nog meer heb voor deze week:

  • Koekjes melding op de website
  • SEO software omzetten naar deze site
  • Inspiratie voor nieuwe patronen verder ontdekken
  • Blogje over patroonsoftware pakketten

Er zijn 2 dagen deze week dat ik waarschijnlijk helemaal niet bezig kan zijn met Leuke Naaipatronen. Tis wat het is. Hopelijk lukt het ze om de schuifpui deze week weer te laten werken. Met dit mooie weer begint het te kriebelen om hem open te kunnen doen.

Ik ga nu even lekker van het zonnetje genieten op een bankje in het park. Ga je mee?

Geniet van je dag!
Chantal

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *