Update Week 1 – het opzetten van Leuke Naaipatronen

Na m’n besluit om met leukenaaipatronen.nl aan de slag te gaan, ben ik elke dag in de weer geweest. Als ik nu terug kijk heb ik best veel gedaan, alleen niet alles wat ik had willen doen. Maar m’n vleugels heb ik uitgeslagen 🦋.

Basis website voor Leuke Naaipatronen neergezet

Ik heb de eerste week begon ik met een basis website op te zetten als start. Ik merkte al vrij snel dat ik er meer tijd mee bezig was dan ik wilde. Om te voorkomen dat ik in m’n oude vakgebied zou terugvallen, en er een maand mee bezig zou zijn om de website tot in de puntjes te perfectioneren en uniek te maken, heb ik na een dag of 3 besloten een template te gebruiken.

Het template had ik al eens gekocht, maar ik gebruikte het niet. Mooi om die nu eens in te zetten.

Zo voorkom ik dat ik een hele tijd met de website bezig ben, terwijl ik met de naaipatronen aan de slag wil.

Alleen de basis staat er op: een hallo, een paar blogjes. Volgende stap wordt een contactpagina en een About pagina.

Over een tijdje ga ik dan wel eens kijken hoe ik m’n website wil aanpassen qua uiterlijk.

Social media

Ik heb ben heel veel tijd kwijt geraakt aan Meta. Zo makkelijk als je vroeger altijd je bedrijf bij facebook en instagram kon koppelen, zo lastig ging dat nu. Want je mag blijkbaar als bedrijf maar een beperkt aantal pagina’s hebben. En ik had er volgens facebook teveel. Gedoe dus.

Ik kon daardoor niet instellen dat als ik iets op instagram plaatste, het automatisch ook op facebook kwam. Ik zit namelijk niet zo veel op facebook. Ook niet op instagram, maar wel meer dan op facebook.

Na m’n merken toegevoegd te hebben aan de Meta Business Manager kon ik het instagram account eindelijk wel koppelen aan de facebook pagina. Het staat daardoor nu uit voor het andere account waar ik dat voor gebruikte. Bovendien merkte ik dat het automatisch plaatsen alleen de eerste keer werkte…

Ik laat het maar even zo, want ik heb geen zin om hier nog meer tijd aan te besteden. Het heeft me al meer dan een halve dag gekost.

Ik heb ook een Youtube kanaal aangemaakt voor eventuele hulpfilmpjes voor bij de patronen, en mogelijke andere leuke dingen. Lijkt me doodeng, maar wel handig.

Grafiek cursus

Ik ben weer begonnen met een grafiek cursus: linosnede & etsen. Daar was ik al eens mee begonnen maar dat werd stopgezet vanwege de eerste corona maatregelen.

Nou denk je misschien: wat heeft dat met naaipatronen te maken? Het heeft alles met stofjes te maken 😃. En met verpakkingen opleuken voor als ik in de toekomst ook misschien papieren patronen ga aanbieden.

Maar het allerbelangrijkste: het wakkert de creativiteit aan. En ik ontmoet heel veel andere creatievelingen. En dat is leuk. En het geeft inspiratie.

Stappen voor deze week

Ik ben niet van het plannen met deadlines enzo – het leven loopt toch altijd anders dan hoe je het in je hoofd hebt. Vaak veel leuker en wonderbaarlijker dan je het ooit had kunnen bedenken😎. Ik heb wel een richting voor de week erop, maar geen deadlines:

  • Nieuwsbrief opties bekijken
  • Alle ideeën die ik heb, neerkladden in 1 document (ze staan nu overal verspreid)
  • Contact optie op de website

Laat het een mooie dag zijn vandaag!
Chantal

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *