Switch van patroonsysteem

De vakantie zit er weer op! Het was even stil hier. Dat kwam door de vakantie. Dat kwam door lichamelijke dingetjes. Dat kwam door klusjes in huis. En doordat ik even pauze nodig had van social media en online. Dat laatste had ik achteraf gezien misschien beter even vantevoren kunnen melden ;-). Ik merkte dat ik er de hele tijd behoorlijk door afgeleid werd. Dus nam ik even tijd om weer bij mezelf te komen.

Dat gaf meteen ruimte in het hoofd, en maakte prioriteiten een stuk duidelijker.

Ondertussen ben ik ook bezig geweest met switchen van patroonsysteem.

Ik merkte steeds meer dat het patroonsysteem dat ik gekozen had, een belemmering begon te vormen. Ik had ooit gekozen voor het Danckaerts systeem – een ander systeem dan waarmee ik ooit heb leren patroon tekenen. Waarom ik voor dat systeem koos? Ik vond het een mooie pasvorm hebben en aandacht voor bepaalde details van het lichaam.

Maar hoe meer ik mijn patronen in lijn wilde brengen met het Danckaerts systeem, hoe meer ik begon te stoeien. En alles duurde opeens erg lang. Ik was ineens veel langer bezig met de naaipatronen tekenen. Het was veel uitzoekwerk ineens. Omdat het anders was. En een vrij essentieel onderdeel qua richtlijnen ontbrak in de mooie boeken. Die info ontvang je waarschijnlijk tijdens de opleiding, maar ik voel er niet zo veel voor om wéér een opleiding te doen voor iets wat ik eigenlijk al onder de knie heb. Ken je dat probleem? 😉 Om die info zelf te vergaren moest ik zoveel tijd gaan besteden: dan zou ik over een jaar nog geen steek verder zijn met m’n patronen. Zat ik niet zo op te wachten..

Ik heb het even laten bezinken tijdens de vakantie, en toen de knoop doorgehakt. Ik blijf het systeem gebruiken op basis waarvan ik ooit patroontekenen heb geleerd. En natuurlijk met m’n eigen aanpassingen die ik de loop der jaren heb gemaakt. Danckaerts gaat deze week dus de deur uit. En meteen voelt het als een opluchting: ik kan weer verder! Ik ben blij dat ik nu de knoop heb doorgehakt en niet pas na 20 patronen ofzo. Voelt goed.

Nou vraag je je misschien af waarom je uberhaupt een patroonsysteem zou kiezen?

Omdat ik graag wil dat als je bijvoorbeeld een maat M naaipatroon bestelt bij Leuke Naaipatronen, en die zit je geweldig, dat je de volgende keer ook een maat M kan bestellen. Zodat je er niet elke keer over na hoeft te denken welke maat je moet bestellen, en niet steeds weer die maattabel hoeft te checken (ja, tenzij je maten natuurlijk zijn veranderd 😉).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *