Stilte voor de storm

Ik ben er nog! Ja het was even stil hier. Dat komt omdat ik lekker bezig ben met naaipatronen maken (in plaats van erover te praten ;-).

Dat gaat wel wat trager dan verwacht. Want… CLO 3D, de software die ik gebruik voor het patroontekenen, en het checken van de maat, heeft al enige maanden een nogal irritante bug.

En dat maakt het testen van patronen ineens een heel tijdrovend en omslachtig handmatig klusje.

Iets met meetlinten en rekenmachines enzo ;-). Ik heb het probleem gemeld bij de makers, maar maanden later is het helaas nog steeds niet opgelost.

Dit vertraagt het hele proces behoorlijk. Tenzij ik natuurlijk voor ongeteste patronen zou gaan. Maar daar doe ik niet aan :-).

Dus voorlopig richt ik me dan maar eerst even op het uitwerken van 1 maat (een maat die dicht bij mijn eigen lijf ligt), zodat ik de voorbeeld foto’s in ieder geval kan maken. En de beschrijvingen. En als het probleem dan eindelijk is opgelost met de software, dan kan ik verder met testen en daarna hopelijk een hele berg in 1x online zetten.

Na de enorme irritatie over de bug heb ik ook bewust even tijd vrij gemaakt om rust in m’n hoofd te krijgen. Om even te voelen wat ik wil, en wat bij me past. Dat was eerst een vaag gevoel, maar nu is het kristalhelder. En het past 100% bij wie ik ben. Dus de richting die ik op ga heb ik helemaal in kaart gebracht nu. En ook wat ik niet ga doen is me duidelijk geworden. Schrap, schrap, schrap ;-).

p.s. De foto van dit bericht is gemaakt met de A.I. tool Text to Image van Canva. Volgens deze tool zit ik er zo bij als ik tussen een berg papieren naaipatronen zit en ontwerpen aan het tekenen ben. Ik zie het er zelf niet zo in. Maar dit plaatje was een van de beste opties. Zo had ik op andere afbeeldingen 3 handen. Of een oog dat 4x zo groot was als het andere oog. Of maar een half been. Of vier benen… Op 1 afbeelding had ik zelfs oren op m’n wangen geplakt zitten. Leuk om eens te proberen, maar het werkt nog niet allemaal 100% perfect dat A.I. ;-).

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *